Monitoring – Lokale Wi-Fi verbinding voor digitale monitoring sticks

Totstandbrenging van de verbinding tussen het bewakingsapparaat en de server van Autarco door gebruik te maken van het bestaande Wi-fi netwerk ter plaatse.

In de volgende stappen zult u;

1. Krijg toegang tot het lokale Wi-FI netwerk dat door de Monitoring Stick is gecreëerd.
  2. Geef de Monitoring Stick privileges om verbinding te maken met de on-site router via de online interface van de Monitoring Stick.
  3. De Monitoring Stick kan dan de lokale internetverbinding gebruiken om monitoring data via uw on-site router naar de Autarco server te sturen.

Als u problemen hebt met het volgen van de stappen, raadpleeg dan eerst “Andere vragen” voordat u contact opneemt met de ondersteuning.

Elke Wi-Fi stick creëert zijn eigen beveiligde draadloze netwerk met netwerknaam: “Autarco_<serienummer>”

e.g. “Autarco_5F12092405500310”.

Gebruik een computer, tablet of mobiele telefoon en maak verbinding met dit draadloze netwerk met het wachtwoord: 123456789.

Ga naar stap 2

Zodra u bent verbonden met dit Wi-Fi-netwerk, opent u een internetbrowser zoals Chrome of Internet Explorer op hetzelfde apparaat.

Typ in de adresbalk van de browser 10.10.100.254.

Dit zal dan toegang geven tot de Monitoring Stick configuratie interface.

Ga naar Stap 3

Wanneer om de gebruikersnaam en het wachtwoord wordt gevraagd, gebruik dan “admin” en “123456789”.

Ga naar Stap 4

Klik op de link Quick Set in het hoofdmenu aan de linkerkant.

Klik vervolgens op Zoeken. Er verschijnt een lijst met Wi-Fi-netwerken in de buurt.

U kunt de taal rechtsboven veranderen.

Ga naar Stap 5

Zoek het Wi-Fi-signaal dat door uw lokale Wi-Fi-router is gemaakt en selecteer het. Dit is hetzelfde Wi-Fi-netwerk waarmee u op uw apparaten thuis verbinding maakt om te internetten.

Klik op OK om verder te gaan.

Als u hem niet in de lijst vindt, klik dan op REFRESH en controleer met uw telefoon of een ander toestel of het signaal op de plaats van de omvormer aanwezig is.

Ga naar Stap 6

Voer het wachtwoord voor uw lokale Wi-Fi-netwerk in. U kunt op het oogje klikken om het wachtwoord te laten zien. Dit is hetzelfde wachtwoord dat u op andere apparaten gebruikt om verbinding te maken met het internet, het kan op de achterkant van uw thuisrouter staan.

Opmerking: Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Als u een iPad, iPhone of ander tablet-apparaat gebruikt, zorg er dan voor dat het eerste teken van het wachtwoord niet automatisch een hoofdletter is geworden.

Tenzij u verbinding maakt met een beveiligd bedrijfsnetwerk, laat u de optie “Obtain an IP address automatically” ingeschakeld en klikt u op Opslaan

Ga naar Stap 7

Nadat u op OPSLAAN hebt geklikt, zal de Wi-Fi-stick opnieuw opstarten en proberen verbinding te maken met uw Wi-Fi-netwerk. Als dit lukt, branden alle drie controlelampjes op de Stick continu.

Gefeliciteerd!

Opmerking: Om veiligheidsredenen zal na een succesvolle verbinding met de server het Wi-Fi-netwerk van de stick worden uitgeschakeld, zodat niemand er meer op kan inloggen. De Stick kan indien nodig worden gereset volgens onderstaande instructies.

Als u dat nog niet hebt gedaan, is de laatste stap het configureren van de monitoring in Helios en het verlenen van toegang aan de eindklant.

Monitoring instellen in Helios

Andere vragen

Nadat de Monitoring Stick al is aangesloten op een lokaal netwerk is het draadloos netwerk (Access Point ‘AP’).

Om de AP weer te zien, moet de Stick worden gereset. De stappen om de stick met het lokale Wi-Fi-netwerk te verbinden, moeten opnieuw worden uitgevoerd.

Om de Monitoring Stick te resetten drukt u 15 seconden op de knop op de achterkant van de Monitoring Stick totdat de indicatielampjes knipperen en de lampjes “COM” en “NET” uitgaan.

Het mogelijke bereik hangt af van talrijke factoren zoals het aantal muren, het type muur en ook het aantal andere WI-FI netwerken in de omgeving. Als algemene richtlijn wordt Wifi aanbevolen voor gebruik;

• 30m open ruimte

Als u op de plaats van de omvormer staat, kunt u dan het lokale Wi-fi netwerk zien op uw mobiele telefoon?

Als het lokale WiFi-signaal te zwak is om een stabiele verbinding tot stand te brengen, kan het nodig zijn een WiFi-range extender te installeren.

Een signaalkwaliteit van 30% of meer is voldoende. Als de signaalkwaliteit minder dan 30% is, installeert u een of meer WiFi-repeaters tussen de lokale router en de omvormer.

Als het groene ‘NET’-lampje knippert, kan de Stick geen succesvolle verbinding maken met de Autarco-server. Meestal is dit een probleem met de lokale router die iets blokkeert.

1. Zorg ervoor dat het Wi-Fi-kanaal van uw router is ingesteld op 1 tot 11 (niet 12 of 13)
  2. Start de router opnieuw op.
  3. Als dit niet werkt, reset dan de Monitoring Stick en voltooi de Local Wifi Setup opnieuw.

Als dit niet werkt, neem dan contact op met uw telecomaanbieder voor verder advies.

Ja, de beste beveiligingspraktijken zijn toegepast om het apparaat en het thuisnetwerk tegen indringers te beschermen.

Nadat de Stick is verbonden met het lokale Wi-Fi-netwerk, wordt het eigen netwerk van de Stick weer verborgen. De enige manier waarop een buitenstaander toegang kan krijgen tot het netwerk is via de lokale Wi-Fi.

Als de Wifi-Stick wordt gereset, zal het netwerk van de stick weer zichtbaar zijn, maar zal de informatie van het lokale Wi-Fi-netwerk niet langer behouden blijven.

De gegevens worden opgeslagen op de Europese servers van Amazon met de gebruikelijke encryptie.