Monitoring aansluiting FAQ

Tijdens de monitoring setup vertelt u Helios welke specifieke omvormers en monitoring adapters zijn geïnstalleerd voor een bepaald PV-systeem. Door de serienummers van deze items in te voeren en te koppelen, weet Helios aan welk systeem en welke omvormer de ontvangen bewakingsgegevens moeten worden toegewezen. We beginnen dan met het visualiseren van de gegevens in MyAutarco voor zowel de dealer als de eindklant, en gebruiken de monitoringgegevens voor prestatieanalyses.

Navigeer op de systeempagina in Helios naar de knop ‘Asset Management’ in de rechterbovenhoek, en vervolgens naar ‘Monitoring Setup’. Hier wordt u gevraagd de serienummers van zowel de omvormers als de monitoring adapters in te voeren. Vervulde serienummers zullen worden verstrekt indien beschikbaar. Als er meerdere omvormers zijn, zorg er dan voor dat de omvormers en bewakingsadapters correct op elkaar zijn afgestemd.

Zodra de serienummers zijn ingevoerd, controleert Helios of er monitoringgegevens binnenkomen en kunt u de instelling bevestigen.

Serienummers kunnen alleen worden verstrekt wanneer een artikel wordt vervuld en de vervulling van het artikel aan het systeem kan worden gekoppeld. Indien artikelen in een andere transactie zijn gekocht, zullen serienummers niet beschikbaar zijn en moet u deze handmatig invoeren.

Navigeer op de systeempagina in Helios naar de knop ‘Asset Management’ in de rechterbovenhoek, en vervolgens naar ‘Monitoring Setup’. Hier moet u de serienummers van zowel de oude als de nieuwe bewakingsadapter en de datum van vervanging invoeren. De monitoringgegevens worden automatisch gecorrigeerd, zodat de juiste gegevens in MyAutarco worden getoond.

Nee, wanneer u de bewakingsstick bij Autarco registreert, blijven de bestaande gegevens bewaard en zichtbaar op MyAutarco.

U heeft een e-mail ontvangen nadat Autarco u als dealer heeft geregistreerd. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u hier een nieuw wachtwoord aanvragen.

Op MyAutarco is alle relevante informatie over uw PV-systemen zichtbaar gemaakt. U vindt er het werkelijke vermogen van deze systemen en de status van de omvormers, maar ook de totale opbrengst per dag, per maand en sinds de installatie van het systeem.

Ja, Autarco werkt met zijn portaal MyAutarco, dat toegankelijk is vanaf alle toestellen.

De meeste Autarco-systemen maken gebruik van string-omvormers, de meest kosteneffectieve en betrouwbare technologie voor stroomomzetting. String-omvormers bewaken niet op moduleniveau.

Als er aanvankelijk geen bewakingshardware is geïnstalleerd, is het mogelijk deze op elk moment toe te voegen. Neem contact op met sales@autaro.com voor verdere hulp.

Ja, neem contact op met support@www.autarco.com met de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van de nieuwe eigenaar. Autarco neemt contact op met de nieuwe eigenaar en zorgt voor een nieuwe account voor MyAutarco.

Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor geen opbrengst wordt getoond op MyAutarco.

Controleer eerst of de omvormer goed werkt. Bij normaal daglicht moet het display “GENERATING” aangeven en moeten zowel de rode als de groene LED boven het display branden. Als dit niet het geval is, kan er iets mis zijn in de omvormer. Raadpleeg Problemen met de omvormer oplossen voor verdere instructies.

Als de omvormer goed genereert, is er hoogstwaarschijnlijk een bewakingsprobleem. Eerst moet u ervoor zorgen dat het systeem correct is geregistreerd. MyAutarco zal een foutmelding geven als dit niet het geval is. Als de registratie correct is en/of MyAutarco in het verleden gegevens heeft getoond maar daarmee is gestopt, volg dan de volgende stappen hieronder.

WiFi – Heeft uw klant een nieuwe internetprovider en/of router? Als dat het geval is, moet de bewaking opnieuw worden aangesloten, volg hiervoor de WiFi-installatiehandleiding. Als dit niet het geval is, is uw WiFi-signaal mogelijk te zwak voor de WiFi-stick om een stabiele verbinding tot stand te brengen. Het kan nodig zijn om een WiFi range extender te installeren.

LAN – Controleer of de kabel goed is aangesloten, zowel in de monitoring stick als in de router. Als dit het geval is, maar er worden nog steeds geen gegevens weergegeven op MyAutarco, neem dan contact op met support@autarco.com voor verdere hulp.

Z-Wave – Als de oranje LED op de gateway brandt, is er geen verbinding met internet. Controleer de verbinding tussen de gateway en de router en start de gateway opnieuw op. Als het probleem hiermee niet is opgelost, neem dan contact op met support@autarco.com voor verdere hulp. Het kan nodig zijn een range extender te installeren om een stabiel signaal tussen de Z-Wave stick en de gateway tot stand te brengen.

GPRS – De SIM-kaart is mogelijk gestopt met het verzenden van gegevens of de GPRS-stick is buiten bereik. Neem contact op met support@autarco.com voor verdere hulp.

Als het systeem WiFi-monitoring heeft, moet het opnieuw worden aangesloten, net als andere apparaten op het netwerk. De WiFi installatiehandleiding zal u door het proces leiden. Voor andere soorten bewaking zou dit geen problemen mogen opleveren. Neem contact op met support@www.autarco.com als dat het geval is.

Waarschijnlijk is er in deze dagen geen stabiele bewakingsverbinding geweest. Wanneer de bewaking weer online is, zal het eerste bericht de totale opbrengst van de vorige dagen zonder bewaking bevatten, wat resulteert in een hoge opbrengst voor die specifieke dag.

Nadat een omvormer is vervangen, moet u de nieuwe omvormer bij Autarco registreren. Als dit niet correct is gebeurd, kunnen de in MyAutarco getoonde rendementen onjuist zijn.