Autarco Omvormer Vlamboogfoutdetectie (AFCI) en Onderbreking

De ingebouwde AFCI voldoet aan UL1699B-2018. Dit is momenteel de enige bestaande norm. Als er nieuwe normen worden uitgevaardigd, verwachten wij dat onze omvormers met een firmware-upgrade aan alle nieuwe eisen kunnen voldoen.

De maximale lengte die in UL wordt gespecificeerd voor het betrouwbaar detecteren van vlamboogproblemen is 60 meter. Dit vertaalt zich in een maximale afstand van de omvormer tot het begin van de string van 35 meter, bij gebruik van een string van 24 modules.

Wij erkennen dat deze lengte niet volstaat voor commerciële projecten en zullen onze leidraad bijwerken wanneer aan een meer relevante norm kan worden getoetst.

Het volgende is volgens de UL-norm;

• Wanneer een vlamboog wordt gedetecteerd, zal de omvormer een alarm geven en zich gedurende 5 minuten uitschakelen. Na 5 minuten zal de omvormer proberen opnieuw te starten. Alarm is “Detectie vlamboog”
    • Als er binnen een periode van 24 uur meer dan 5 vlambogen worden gedetecteerd, wordt de omvormer uitgeschakeld en is een handmatige reset vereist voordat de omvormer weer kan opstarten. Deze reset kan niet op afstand worden uitgevoerd. Een technicus moet ter plaatse komen en alle aansluitingen controleren alvorens het alarm op te heffen.

Ja, de vlamboogdetectie staat standaard uit wanneer de omvormer wordt geleverd. AFCI kan worden in- of uitgeschakeld in de instellingen van de omvormer.

Handmatig ter plaatse wijzigen

Op het LCD-scherm van de omvormer navigeert u naar;

• Geavanceerde instellingen
    • Speciale Instellingen
      • AFCI-set

Verander op afstand de instelling

Als de omvormer is uitgerust met een monitoringadapter die in staat is digitale O&M uit te voeren, kan de instelling op afstand worden gewijzigd. Zie Instellingen omvormer op afstand wijzigen

Alleen vlamboogfouten in lijn zijn nu gedefinieerd. Daarmee worden normaal gesproken fouten gedetecteerd die te wijten zijn aan slechte verbindingen van MC-4 connectoren, die waarschijnlijk de voornaamste bron van problemen zijn. Tussen + en aarde of – en aarde of + en – zal de stroom niet door de omvormer gaan en de omvormer zal de vlamboog niet kunnen detecteren. Of de IEC of een andere instantie in de toekomst zal eisen dat dat type fouten detecteerbaar moet zijn, is onderwerp van felle discussies.

Let op: deze omvormers worden geleverd met AFCI.

• OX- en XLX-MII-serie: Alle omvormers
  • UX-serie: Omvormers met “SA” aan het einde van de productcode. d.w.z. S2.UX60000SA
  • SX, MX, LD, LQ serie:
    • Als de itemcode eindigt op .2, dan is AFCI aanwezig
    • Als de itemcode eindigt op .1, is een firmware-upgrade vereist voordat de AFCI kan worden geactiveerd.

Er is geen garantie dat het uitschakelen van de omvormer de vlamboog zal doven. De panelen zullen onder spanning blijven zolang er voldoende instraling is. De vlam zal niet met zekerheid gedoofd worden, tenzij er ook een module level rapid shutdown (MLRS) aanwezig is om de paneelspanning te verminderen.

Ja. Onze omvormers zijn compatibel met de Tigo oplossingen voor snelle uitschakeling op paneelniveau.

Volledige gebruikmaking van optimizers samen met het gebruik van een CCA-KIT zijn vereist.

De snelle uitschakeling wordt geactiveerd door het wegvallen van de wisselstroom.