Omvormers

Je omvormer schakelt automatisch in en uit, afhankelijk van de daglichtomstandigheden. Bij normale werking zijn zowel de rode als de groene LED boven het display ingeschakeld, toont het display afwisselend het huidige vermogen en het woord “GENERATING”.

Bij normale werking bij voldoende daglicht zijn zowel de rode als de groene LED boven het display ingeschakeld en toont het display afwisselend het huidige vermogen en het woord “GENERATING”. Als dit niet het geval is, volg dan de onderstaande stappen:

1: Controleer op foutmeldingen. Als de oranje LED op de voorkant van de omvormer aan is, geeft de omvormer een foutmelding. Lees de foutmelding van het scherm af en neem onmiddellijk contact op met je installateur.

2: Als er geen foutmelding is, controleer dan of alle schakelaars aan staan. Als alle schakelaars zijn ingeschakeld en de omvormer nog steeds niet genereert, moet actie worden ondernomen.

DC-schakelaars: ofwel geïntegreerd aan de onderkant van de omvormer, ofwel vlak ernaast gemonteerd.
AC-schakelaar: geïnstalleerd naast de omvormer, op de kabel die de omvormer verbindt met het meterbord.
Stroomonderbreker: geïnstalleerd op het meterbord.

Als de omvormer goed genereert, maar je ziet geen gegevens in MyAutarco, dan is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met de monitoring connectie. Meer details vind je op de pagina Monitoring Connection.

De omvormer heeft een minimale hoeveelheid zonnestraling nodig om te kunnen opstarten en goed te functioneren. Als ‘s morgens de zon opkomt, zal de omvormer verschillende pogingen doen om zichzelf op te starten, het tikkende geluid dat je hoort is het in- en uitschakelen van de omvormer. Na een tijdje start hij op en stopt het lawaai. Dit zal dagelijks gebeuren, de duur van deze procedure kan verschillen naar gelang van de daglichtomstandigheden. Op zeer bewolkte dagen met lage instraling of wanneer de modules bedekt zijn met sneeuw, kan dit geluid ook overdag hoorbaar zijn. De 3 LED’s (rood/oranje/groen) zullen dan soms tegelijk aan en uit gaan.

Bij onvoldoende zonnestraling schakelt de omvormer automatisch uit. Als de volgende morgen de instraling aan de minimumeisen voor de omvormer voldoet, zal hij weer opstarten.

De PV-modules leveren stroom aan de omvormer, maar de omvormer kan die stroom niet aan het net leveren. Controleer of zowel de AC-schakelaar naast de omvormer als de stroomonderbreker in de meterkast zijn ingeschakeld. Als dat het geval is, is verdere probleemoplossing noodzakelijk.

Dit geeft aan dat de omvormer aan het starten is. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de daglichtomstandigheden, maar de omvormer zou automatisch weer normaal moeten gaan werken. Als er niet genoeg daglicht is, zullen de 3 LED’s (rood/oranje/groen) soms tegelijk knipperen.

Dit wijst op een storing in de omvormer. Lees de foutmelding op het display en handel de fout dienovereenkomstig af. Neem contact op met support@autarco.com voor verdere hulp, vermeld het serienummer van de omvormer en de foutcode die op het display wordt weergegeven.

Dit kan af en toe gebeuren tijdens een onweersbui. Schakel de stroomonderbreker weer in en controleer of hij blijft branden. Zo niet, dan is er mogelijk een storing in de omvormer en moeten verdere maatregelen worden genomen.

Op de zijkant van de behuizing van de omvormer bevindt zich een sticker met alle productgegevens, inclusief het serienummer.

Je kunt het serienummer ook op het display aflezen.

Druk op de knop Enter onder het display en ga naar Information en druk op Enter. Ga met de knop Down naar beneden tot je het serienummer ziet staan.

Nee, wanneer je de nieuwe omvormer bij Autarco registreert, blijven de bestaande gegevens van het PV-systeem tot nu toe bewaard en zichtbaar op MyAutarco. Als de vervangingsprocedure van de omvormer correct is uitgevoerd, zou MyAutarco de gebruikelijke waarden moeten tonen.