Systeem: Geen opstart

De omvormer start niet op. Geen van de lichten brandt.

Monitoring werkt alleen als de omvormer vanaf de DC-kant onder spanning staat. Het monitorsysteem haalt zijn stroom van de omvormer.

De hoofdoorzaak is dat er geen gelijkspanning aanwezig is op de solar kabels of dat de spanning niet voldoet aan de opstartspanning. Ook kan de bedrading (+/-) gekruist zijn.

De omvormer wordt volledig gevoed door de DC-ingang. Als alleen de AC/net-kant is aangesloten, zal de omvormer niet starten en niets op het LCD-scherm laten zien.

1. Zorg ervoor dat de DC schakelaar in de “ON” positie staat.
  2. Controleer de DC open circuit spanningen.
  3. Als de DC-spanningen worden gemeten binnen de opstartspanningen en de DC-schakelaar is ingeschakeld, zal de omvormer moeten worden vervangen. Maak een nieuw dossier aan.

Omvormers die niet opstarten zullen resulteren in een “Monitoring” probleem. Ons platform is niet in staat onderscheid te maken tussen een omvormer die geen berichten meer verstuurt en een omvormer die niet meer aangaat. In beide gevallen is de omvormer stil.