Een systeem creëren

Zodra een project is aangemaakt heb jij twee keuze opties;

1. Creëer een systeem
  2. Artikelen toevoegen

De eerste en meest gebruikelijke manier om een ontwerp te maken: Klik op opslaan en maak een nieuw PV-systeem

Er zijn een paar verplichte velden om te ontwerpen in de volgende stap zijn die:

• Adres: dit is verplicht in PV-systemen om het juiste huis te lokaliseren . Met de exacte locatie genereert Helios een precieze opbrengstberekening op basis van hoogte- en schaduwinvloeden op die specifieke locatie.
  • Eindgebruiker: Deze gegevens zijn niet verplicht in deze fase van het project, maar kunnen worden ingevoerd voor uw eigen administratie. Deze informatie zal ook tot uiting komen in de registratieprocedure na de fysieke installatie van het systeem.
  • Maak nu een selectie in: type netaansluiting (1 of 3 fase) inclusief de maximale capaciteit.
  • In systeemeigenschappen kun jij de gewenste manier van monitoring selecteren en een aantal opties aanklikken met betrekking tot onderhoudscontracten en de kWh-garantie Bij aankoop van een onderhoudscontract zal de berekende gegarandeerde opbrengst hoger zijn. (bepaalde onderhoudsprocedures vereist)

Jij hebt nu meerdere opties om verder te gaan met jouw systeemontwerp.

• Om een module-indeling op kaartlagen te tekenen, klik jij op Opslaan & ontwerpen op kaarten. Ga naar Een lay-out ontwerpen voor meer hulp
  • Om eenvoudig het aantal rijen en kolommen in te stellen, klik jij op Opslaan & vormgeven met formulier

Het is ook mogelijk om materialen afzonderlijk te bestellen indien jij geen volledig PV-systeem wenst te bestellen of indien jij goederen nodig hebt om een eerdere bestelling aan te vullen of als reservevoorraad.

Op de projectpagina; Ga naar Bewerken -> Items en voeg de items en hoeveelheid toe die jij wenst te kopen. Maak dan een offerte.