Leveringen plannen

1. Om jouw bestelling bij Autarco te bevestigen en jouw levering te plannen, moet jij de offerte van het project accepteren. Je kunt de offerte-pdf ondertekenen, scannen en mailen naar orders@autarco.com, maar de gemakkelijkste manier is om deze rechtstreeks in Helios te accepteren.
  2. Wanneer jij een offerte accepteert, wordt jij gevraagd om de verwachte bezorg datum te bevestigen.
  3. De geaccepteerde bestelling wordt beoordeeld en jij ontvangt een orderbevestiging, inclusief eventuele betalingen die vóór levering moeten worden gedaan.
  4. Zodra aan de financiële voorwaarden is voldaan, wordt de bestelling “vrijgegeven” voor levering volgens jouw leveringsinstructies.
  5. Nadat de levering is voltooid, worden de serie-ID’s automatisch geüpload naar Helios en kun jij er voor kiezen om een pdf-pakbon te ontvangen.

Klik op de projectpagina op de offerte die jij wilt accepteren. Helios toont jou nu de offertepagina met alle relevante details. Wanneer jij op de knop “Accepteren” klikt, verschijnt een bevestigingsvenster met de volgende velden;

• Aankoopnummer: Voor jouw eigen administratie, wordt bij deze bestelling vermeld op onze pakbon en factuur.
  • Memo: Eventuele opmerkingen die jij wilt toevoegen voor onze operationele afdeling.
  • Leveringsvoorwaarden:
  • Bezorgtijd: Standaard tussen 9.00 en 17.00 uur, jij kunt dit bijwerken als u een tijdige bezorging nodig heeft. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
  • Levering met heftruck:
  • Afleveradres: Selecteer een van jouw bedrijfsadressen, het installatieadres of voer een nieuw adres in.
  • Naam contactpersoon bezorging: Met wie we contact moeten opnemen voor bezorging op de geselecteerde locatie.
  • Telefoon contactpersoon levering: Telefoonnummer van contactpersoon levering.
  • Gewenste leverdatum: Deze wordt automatisch gevuld met onze vroegste bezorgmogelijkheid, gelieve te updaten wanneer deze datum verder weg is in de toekomst, zelfs als deze niet precies bekend is.

Nadat alle velden zijn ingevuld, moet jij de drie controles voltooien en doorgaan met het accepteren van de bestelling door op ‘ja’ te klikken. Door dit te doen, wordt onze operationele afdeling op de hoogte gebracht van de bestelling en wordt de bestelling met jouw bevestigd. We hebben nu een juridisch bindende overeenkomst.

Houd er rekening mee dat niet alle gebruikers het recht hebben om offertes te accepteren, zie Helios-webaccounts pagina voor meer details hierover.

Leveringsvoorwaarden kunnen worden geselecteerd tijdens het maken van de offerte en het accepteren van de offerte. Tijdens het maken van een offerte kunnen de volgende velden worden ingesteld:

• Bezorgopties: Bezorgen (DAP) of afhalen (EXW)
  • Bezorgmoment: Standaard (tussen 9.00-17.00 uur) of tijdige levering
  • Levering met heftruck: met of zonder.

Bij het aanmaken van de offerte worden de kosten voor levering getoond in de offerte, inclusief extra kosten voor tijdige levering (€ 70, -) en / of heftruck (€ 50, -) indien geselecteerd.

Tijdens de aanvaarding van de offerte worden de geselecteerde bezorgvoorkeuren weergegeven in een pop-upvenster, waar ze nog een laatste keer kunnen worden gewijzigd. Als er tijdens de acceptatie van de offerte wijzigingen worden aangebracht, worden de nieuwe waarden in het offerteoverzicht weergegeven nadat deze is geaccepteerd.

* prijzen voor bezorging kunnen in de toekomst veranderen.

In Helios kunnen de voorkeursadressen voor facturering en verzending worden gewijzigd in het klantprofiel.

Klik na het inloggen op deze link​ .Jij kunt ook op “profiel” klikken in de bovenste menubalk. Klik vervolgens op “bewerken” in de rechterbovenhoek. In de vervolgkeuzelijst kan jij “Adressen” selecteren.

Hier kan jij nieuwe adressen toevoegen, labels toevoegen, jouw voorkeursopties selecteren en deze opslaan.

Tijdens het accepteren van de offerte wordt het standaard verzendadres weergegeven als een van de drie standaardopties. Het standaard factuuradres wordt weergegeven op de facturen.

Bij acceptatie van een offerte wordt op werkdagen binnen 24 uur een orderbevestiging verstuurd. Op de orderbevestiging staat of:

• De bestelling financieel wordt vrijgegeven voor levering
  • Er voor levering een betaling van openstaande facturen is vereist
  • Voor levering een aanbetaling is vereist

Betalingen voor levering dienen drie dagen voor de daadwerkelijke levering plaats te vinden. Neem contact op accounts@autarco.com voor vragen.

Serie-ID’s worden na uitvoering automatisch ingevuld in Helios.

Bovendien kunnen pakbonnen, inclusief seriële ID’s, worden geautomatiseerd om elke dag om 20.00 uur per e-mail te worden verzonden. De pakbonnen worden naar jouw operationele contactpersoon gemaild.

Flashlists kunnen meestal voorafgaand aan de levering worden verstrekt als de bestelling voor volle containers is. Vragen kunnen worden gesteld aan het operations team door te mailen naar operations@autarco.com