Het genereren van citaten

Wat is het verschil tussen een offerte en een aanbieding in Helios?

In Helios;

• Offertes zijn transacties tussen Autarco en de Dealer (u). Typisch voor materialen en diensten.
  • Aanbiedingen zijn transacties tussen de Dealer (u) en de Eindklant (uw klant). Typisch voor de materialen die u bij ons koopt plus uw administratie- en installatiekosten.

Meer informatie over aanbiedingen voor eindgebruikers

Omeen offerte te maken moet u teruggaan naar de relevante Project pagina en klikken op de “Maak offerte” knop. De materialen van uw PV-systeem (module lay-out) en de bijkomende producten & diensten worden omgezet in een offerte.

Alle relevante informatie wordt getoond:

• Offertedossiernummer – unieke code per offerte
  • Referentie project
  • Leveringsvoorwaarden – EXW, DAP of DAP TIMED;
  • Levertijd – gebaseerd op de voorraadposities in het Autarco-magazijn, deze kan indien nodig worden aangepast;
  • Facturering – volgens de huidige betalingsvoorwaarden
  • Status;
  • Aanmaak- en valideringsdatum van de offerte
  • of en door wie de offerte is aanvaard.

Het scherm heeft de volgende toetsen en functies:

Ga naar project < >terug naar de projectgegevens;

Accepteren > door de offerte te aanvaarden, wordt de bestelling bevestigd en onmiddellijk verwerkt in het ERP-systeem van Autarco.

Wanneer u een offerte in Helios accepteert, wordt u gevraagd de leveringsgegevenste bevestigen

PDF > geeft een samenvatting van de projectgegevens, productlijst, prijzen in PDF-bestand. U kunt dit formulier afdrukken en ondertekenen en opsturen naar
sales-orders@autarco.com
voor verwerking.