Bepalen van een installatiegebied (geen hoogtekaart)

Helios laadt wat het beschouwt als de best beschikbare kaart voor de opgegeven locatie. Voor elke locatie zijn er meestal meerdere kaarten waaruit u kunt kiezen.

In de rechter benedenhoek kunt u de beschikbare kaarten controleren.

• Verschillende kaarten zullen niet perfect vertaald worden door verschillende perspectieven van de camera. Kies de kaart waarop u wilt tekenen voordat u begint.
  • Google heeft beperkingen op zoomniveau, indien gedetailleerde plaatsing van modules vereist is, raden wij het gebruik van de Cyclomedia kaart aan.

Opmerking: U kunt ook met de rechtermuisknop op de kaart klikken en kiezen om de locatie in Google Street view of in Obliek beeld te bekijken

1. Klik op Nieuw Gebied” onder installatiegebied.
  2. Maak uw gebied door te klikken op de punten van het installatiegebied. Het gebied kan worden gesloten door op de eerste hoek te klikken of door te dubbelklikken op de laatste hoek.
  3. Geef details voor het installatiegebied
    1. Goot hoogte
    2. Oppervlakte helling
    3. Oppervlakte azimut. Als u op het blauwe vakje met de randafstand klikt, verschijnt er een pop-up met opties om het azimut in te stellen.
    4. Vergroot gebied. Er verschijnt een punt op elke hoek en het eindpunt van elke hoek. Versleep punten om de grootte van het gebied te wijzigen.

Wanneer u klaar bent, gaat u naar Modules in een gebied plaatsen (PV Layout)

Wanneer u een “Gebied” definieert met goothoogte, helling en azimut, creëert u in feite een 3D-vorm op de 2D-kaart.

Voor een nauwkeurige simulatie van schaduw moeten obstakels worden gecreëerd voor nabijgelegen bomen en gebouwen die hoger zijn dan de dakgoot. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan obstakels en gebouwen in het pad van de zon (obstakels ten noorden van de modules kunnen op het noordelijk halfrond kunnen worden genegeerd).

Opmerking: Andere en overlappende “installatiegebieden” worden ook meegenomen in de schaduwmodellering

Voor meer hulp bij schaduwmodellering ga naar Hoogtegegevens en schaduw