Plaatsen van panelen in een gebied (legplan)

Als het gebied helemaal klaar is, kunnen we panelen toevoegen. Het “Legplan” geeft je de volgende velden:

• Nominaal vermogen: Dit toont automatisch het nominaal vermogen van de panelen binnen het gebied.
  • Panelen: Het aantal panelen binnen het gebied.
  • Paneeltype: Selecteer het voorkeurstype paneel voor het betreffende installatiegebied .
  • Montagesysteem: Op basis van de dakhelling en de het gekozen paneeltype worden hier alle mogelijke montageoplossingen voor dit systeem gegeven waaruit je kunt kiezen.
    • Neem contact op met je accountmanager of raadpleeg de documentatie op onze website om de juiste montageoplossing voor je dak te kiezen.
  • Paneelhelling: deze kan niet worden gewijzigd, maar is gebaseerd op de hellingshoek van het oppervlak bij schuine daken, of op de gekozen montageoplossing bij platte daken.
  • Azimut: de horizontale richting ten opzichte van het noorden waar het oppervlak van het paneel naartoe gericht is.
  • Paneeloriëntatie: Sommige van onze montageoplossingen voor schuine daken kun je zowel in liggende (portrait) als staande (landscape) oriëntatie installeren. Voor montagemateriaal met een vaste oriëntatie is deze functie automatisch uitgeschakeld.
  • Randafstand: Dit is de afstand gemeten vanaf de dakrand die je vrij wil houden van panelen. De standaard waardes zijn 30 centimeter voor schuine daken en 50 centimeter voor platte daken. Je kunt deze afstand aanpassen wanneer nodig, bijvoorbeeld om ruimte vrij te houden voor valbeveiliging of in verband met schaduw door een hoge dakrand. Modules die binnen de gestelde randafstand geplaatst worden, worden als ongeldig aangemerkt en kleuren rood.
  • Plaats panelen:
    • Handmatig: begin in een hoek van je installatiegebied, klik en sleep om een rechthoekige set panelen te plaatsen.
    • Automatisch: de installatiezone wordt automatisch volledig gevuld met panelen, op basis van je keuzes. Handmatig toegevoegde obstakels zullen worden vermeden.