Hybride omvormer BOM suggestie logica

Bij het aanmaken van een systeem, en op de systeem eigenschappen pagina, kan men kiezen voor een hybride omvormer. Als het omvormertype “Hybride” is geselecteerd, zal de omvormer één (en slechts één) hybride omvormer voorstellen.

De hybride omvormer die wordt voorgesteld is momenteel een van de volgende:

• MH3000
  • MH3600
  • MH5000
  • LH6000
  • LH10000

Uit deze opties kiest Helios de kleinste die groter is dan het totale modulevermogen van de lay-out. (Als het verwachte maximale AC-vermogen van de modulebaan is berekend, vergelijkt Helios dit met het maximale AC-vermogen van de omvormers; anders vergelijkt Helios het nominale vermogen van de baan met het nominale vermogen van de omvormers). Als het vermogen van de modelbaan groter is dan de grootste optie, kiest Helios die toch, samen met de goedkoopste omvormer(s) die samen de vereiste capaciteit hebben.

Net als bij niet-hybride omvormer suggesties zal Helios controleren of de omvormers die worden voorgesteld voldoen aan verschillende andere vereisten, en zal zelfs proberen een potentieel string-plan te maken als de layout niet te complex is. Alleen als Helios een geldig string-plan kan genereren, zal het daadwerkelijk de set omvormers voorstellen; zo niet, dan zal het andere sets omvormers proberen totdat het wel lukt. Dus als uw omvormersuggestie een hybride en een niet-hybride omvormer omvat, ook al lijkt de hybride omvormer op zichzelf voldoende capaciteit te hebben, dan komt dat waarschijnlijk omdat met alleen de hybride omvormer geen geldig string-plan mogelijk is.

Standaard wordt de hybride omvormer aan de materiaallijst toegevoegd zonder batterij. Eén van de van toepassing zijnde accu’s kan geselecteerd worden op de energiebeheer pagina. Deze pagina is te vinden in het topmenu: Resultaten -> Energiebeheer. Hij kan ook worden gevonden door te klikken op de link op de speciale batterij regel op de materiaallijst pagina: Resultaten -> Materiaallijst.